Sot është Dita e Lukakut (1993). Pas një negociate të gjatë dhe komplekse rreth orës 17:00, belgu do të ulet në Ciampino në bordin e avionit të Friedkins, për të kryer testet mjekësore dhe për të nënshkruar kontratën me Romën.

Mbyllja e marrëveshjes erdhi rreth darkës së djeshme, kur u zgjidhën detajet përfundimtare për huazimin njëvjecar nga Chelsea për 7 milionë euro dhe për kontratën e lojtarit që do të fitojë 7.5 milionë euro neto (10 milionë euro bruto prej Decreto Crescita Calcio) .