Ne kemi vendosur që ata nuk mund të nënshkruajnë më lojtarë. Barcelona është e ndaluar të hyjë në tregun e transferimeve këtë verë.”, – thotë shefi i La Liga-s, Javier Tebas të enjten në Londër, në samitin e Business of Football të Financial Times, i cili zbulon se ata duhet të mbledhin 200 milionë euro vetëm për t’iu përmbajtur rregullave.

Çështjet financiare janë të dokumentuara mirë dhe tani ata përballen me një garë për të siguruar fondet e nevojshme në kohë për të pasur ndonjë ndikim në dritaren e ardhshme të verës.

Klubi më parë shpenzoi shumë në verën e vitit 2022 për lojtarë si Robert Lewandowski, pavarësisht se në dukje ishte i penguar nga çështjet monetare.

Megjithatë, ata nxitën disa leva ekonomike, duke përfshirë të drejtat e tyre televizive, në mënyrë që të mund të përballonin shpenzimet e kushtueshme, por ende mendohet se janë në borxhe.

Dështimi për të qëndruar në Ligën e Kampionëve, si dhe eliminimi nga Europa League nga Manchester United, shtrëngoi një vidë tashmë të ngushtë në klub, me Barcelonën që mendohet se mbështetet në garat evropiane si një burim të ardhurash.

Që nga sot, Barcelona nuk ka hapësirë ​​në buxhetin e saj për të shpenzuar në dritaren e ardhshme të transferimeve. Barcelona ka qenë e përfshirë në sjellje të diskutueshme që ka pasur ndikim në La Liga dhe ne po veprojmë në përputhje me rrethanat.  Ne kemi vendosur që ata nuk mund të nënshkruajnë më lojtarë.

Ata shitën 700 milionë euro në të drejta televizive dhe u përpoqën të gjenin mënyra të ndryshme për të zgjidhur situatën, por nuk do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë sezonin e ardhshëm.  Kemi kontrolle të rrepta ekonomike.  Në fund të çdo dritareje, ne u tregojmë të gjitha klubeve në La Liga se çfarë mund të shpenzojnë.

Në rastin e Barcelonës, ata duhet të zbresin nga shpenzimet për paga dhe transferime nga 650 milionë deri në 450 milionë euro, kështu që është një buxhet prej minus 200 milionë euro.

Ata duhet të zvogëlojnë investimet e tyre në lojtarë dhe ne i kemi inkurajuar ata të shesin lojtarë sepse, për çdo shumë që ata mbledhin në shitje, ata mund të shpenzojnë 40 % të kësaj.” , – ishte fjala e plotë e Javier Tebas.

Lajmi i mirë për Barcelonën është se ka disa lojtarë në skuadër që janë me interes për palët e tjera. Dy shitjet kryesore që mendohen se do të realizohen në verë janë Frenki de Jong dhe Ansu Fati por edhe ata së bashku mund të shiten për rreth 150 milionë euro dhe akoma nuk e mbushin borxhin e Barcelones.