Gazeta ka publikuar mesazhe të shumta private, me ofendime të shumta ndaj lojtarëve, nga bordi drejtues i mëparshëm, mes të cilave të shumta të dërguara dhe të marra nga ish-presidenti i Barcelonës.  Mesazhi i mëparshëm, i cili i referohej yllit argjentinas, u dërgua në ditën kur ‘El Mundo’ zbuloi detajet e kontratës së Messit me Barcelonën, duke e bërë ekzekutivin të zemëruar për rrjedhjen e informacionit.

Roman Gomez Ponti i shkroi Bartomeut:

Barto, me të vërtetë, nuk mund të jesh aq i mirë me atë miun e haleve. Klubi i dha atij gjithçka dhe ai vendosi një diktaturë nënshkrimesh, transferimesh, rinovimesh, sponsorizuesish vetëm për të. Nuk do të mund ta bëjë kurrë këtë me shifrat e kontratës së tij dhe duhet të shtojmë rinovimin e Pintos, rinovimin e Suarezit dhe atë të Jordi Alba. Dhe këtu është edhe komisioni për rinovimin e Fatit. Pastaj kemi të mendosh për dëmin që ka pësuar imazhi i klubit dhe i atyre që punojnë për të për shkak të këtij xhuxhi! Le të shpresojmë që të kalbet në indiferencën e njerëzve, gjë që është gjëja më e keqe që mund t’i ndodhë.”

Përgjigja e Bartomeu:

Po. Jam dakord për shumë gjëra. Ky lloj artikulli dëmton imazhin e klubit”.

Më pas lexohen mesazhe të tjera nga Bartomeu:

Ne e kemi dëgjuar Leon shumë herë. Jo gjithmonë, por shumë herë. Kjo kontratë pa pandemi ishte totalisht e pranueshme. Ishte një ofertë korrekte duke marrë parasysh gjithçka që gjeneroi për ne”.

Pastaj përsëri Roman Gomez Ponti:

Klubi duhet të përballet me uljen drastike të pagave nën udhëheqjen e tij dhe akoma më shumë pas qëndrimit të paparaqitshëm, përçmues dhe të neveritshëm të një ekipi milionerësh të llastuar dhe të pandjeshëm që refuzuan të pajtohen me klubin për masat minimale për të siguruar mbijetesën tonë ekonomike, bëni pa vuajtjet e njerëzve.
Ata lojtarë që nuk kanë merkato dhe që nuk mund të transferohen duhet të shkarkohen me dëmshpërblim minimal dhe të harrojnë që kanë qenë pjesë e klubit”.