Anëtarët e partise demokratike Dega Elbasan prej 1 jave diskutuan dhe propozuan kandidatet per deputet me parimin nje anetar nje propozim. Sipas udhezimeve te liderit Basha, anetaret kane qene te vemendshem te propozojne figura te reja me ndikim ne publik dhe nga jeta akademike.

Lista e kandidateve femra me te propozuara eshte si me poshte:

Zheni Gjergji
Nada Krypa
Sonila Daiu
Eliona Gremi
Mimoza Hasekiu
Mirela Karabina
Etleva Haxhihyseni
Elsa Gega