Një negociatë e ngritur dhe e përcaktuar në orët e fundit dhe e përfunduar shumë shpejt: Joaquin Correa (1994) te Olimpiku i Marsejës është një punë e përfunduar, e cila do të jetojë nesër një takim themelor me ekzaminimet mjekësore, të cilave sulmuesi argjentinas do t’i nënshtrohet në Francë përpara nënshkrimit të kontratës.

Tucu kalon në oborrin e Marcelinos me një huazim prej 2 milionë eurosh, me një të drejtë blerjeje prej 12 milionë eurosh, e cila mund të bëhet e detyrueshme në rast se Olimpik Marsejë kualifikohet në Ligën e Kampionëve të sezonit të ardhshëm.

Lojtari do të nënshkruajë një marrëveshje trevjeçare (në rast të blerjes përfundimtare) për një pagë neto 3 milionë euro (bruto 5.5 milionë euro) në sezon.