Dita e fundit e Kupës së Botës FIBA ​​2023. Gjermania mposht Serbinë dhe është kampione bote për herë të parë në historinë e saj. Kanadaja mund Shtetet e Bashkuara pas kohës shtesë për të fituar një bronz historik botëror.

Një finale e nivelit shumë të lartë, të cilën Gjermania e fitoi falë një ecurie 11-0 në mesin e tremujorit të tretë. Serbia është rikthyer në finale, por gjermanët kurorëzohen kampionë bote për herë të parë në historinë e tyre. Decisi Dennis Schroeder, 28 pikë dhe të gjitha zotërimet vendimtare të menaxhuara në finale. Serbisë nuk i mjafton një heroik Aleksa Avramoviq me 21 pikë.

SHTETET E BASHKUARA – KANADA 118-127

GJERMANI – SERBI 83-77