Mes 110 viktimave të COVID-19 në Greqi është edhe Evangelos Spanos, presidenti i Bio-mjekësisë në Greqi.

Biznesmeni i fuqishëm, shkencëtari dhe themeluesi i bio-mjekësisë, nuk ia doli të fitonte luftën me koronavirusin e ri. Ai vuante nga tensioni.

Evangelos u lind në Thesaloniki në 1943-shin. Në 1969-ën e diplomua për mjekësi në Greqi, kurse në 1979-ën mbrojti doktoraturën në Londër.

Bio-mjekësia në gjithë botën është duke u përpjekur të zbulojë vaksinën që do shpëtojë botën nga virusi vdekjeprurës.