Nje shkemb u rrokullis rreth orës 17.00 këtë pasdite (5 janar) mbi Hotel Eberle në Bolzano, duke shkaterruar 3/4 e strukturës se saj.

Hoteli për fat të mirë ishte i mbyllur, për shkak të masave anti-covid në Tirolin e Jugut, dhe ne kete menyre nuk pati te lenduar.

Frika nga shembjet e tjera i kaploi banoret perreth.

Ndërhyrja e menjëhershme e shpëtuesve aktualisht në vend dhe personeli mjekësor që nxituan ne vendngjarje konfirmoi mungesën e te lenduarve.