Nëse pini një kafe në ditë, mund të jetë koha për të rritur konsumin tuaj. Një studim i ri tregon se pirja e shumë filxhanëve kafe çdo ditë lidhet me një shëndet më të mirë të zemrës dhe një reduktim të përgjithshëm të vdekjeve.

Kafeja u zbulua se ndihmon shëndetin e zemrës dhe çoi në një ulje të rrezikut të vdekjes në përgjithësi.

Pas përshtatjes për faktorët e rrezikut kardiovaskular si presioni i lartë i gjakut, diabeti, konsumimi i alkoolit, statusi i duhanpirjes dhe obeziteti, u zbulua se, në përgjithësi, pirja e shumë filxhanëve kafe përfiton shëndetin tuaj. Së pari, njerëzit që pinin dy deri në tre filxhanë kafe të çastit, të bluar ose pa kafe, përjetuan një rrezik më të ulët të vdekjes në përgjithësi krahasuar me njerëzit që nuk pinë kafe. Rënia më e madhe erdhi nga kafeja e bluar, e cila tregoi një rrezik 27% më të ulët të vdekjes. Kafeja pa kafe hyri me 14% dhe kafeja e menjëhershme hyri me 11%.

Studime të tjera kanë treguar gjithashtu se kafeja ka përfitime shëndetësore.

Por edhe me këta faktorë të konsideruar, kafeja, kur konsumohet brenda arsyes dhe pa shumë sheqer dhe krem të shtuar, ka qenë e njohur se është e mirë për shëndetin tuaj. Kafeja ka veti anti-inflamatore dhe dihet se zvogëlon rrezikun e diabetit të tipit 2. Plus, ju zgjon. Dhe kafeina, kur konsumohet brenda udhëzimeve të rekomanduara (të rriturit mund të konsumojnë deri në 400 miligramë kafeinë çdo ditë) lidhet me shumë përfitime shëndetësore. Ai “stimulon sistemin nervor qendror”, sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, dhe është i lidhur me një rrezik më të ulët të sëmundjes së Parkinsonit, sipas Johns Hopkins Medicine.