Drejtoresha e Axhencisë Kombëtare të Turizmit ishte në një intervistë në “Ditë e Re”.

Kornelia Ferizaj flet për një skenar pozitiv nëse kufijtë të hapen gradualisht. Shpresojmë që kemi prurje turistësh nga Polonia tha ajo.

Ndërkohë që masat që janë parashikuar është që çadrat të vendosen në një hapësirë prej 3.5 metra. Edhe distanca në det duhet të jetë 3 metra.

Nëse do shkosh të marrësh dicka në bar apo restorant duhet të ruash distancën 2-metra për person. Në tavolinat e restoranteve duhet të ketë minimum 4 persona për 10 metra katrorë. Dhe 1 metër në distancë nga personi në person.

Do të ketë ndryshim dhe shërbimet e bufesë të mëngjesit. Do të ofrohen kryesisht shërbimet në dhoma. Si dhe do të çdo hotel duhet të përcaktojë një coordinator anti COVID-19.