Qëllimi i klubeve për të përfunduar sezonin 2019/20 është konfirmuar. Dialog konstruktiv me qeverinë

Dëshira unanime për të “përfunduar sezonin” e Serisë A, e ndërprerë nga urgjenca e koronavirusit, u ritheksua nga Asambleja e Legas së Serie A, e mbledhur me telekonferencë për të diskutuar çështjen e të drejtave të TV dhe këstet akoma të mbledhura nga transmetuesit. Pozicioni i 20 klubeve, i cili riafirmon atë që u vendos 21 prillin i kaluar, vjen në vijim të fjalëve të ministrit të sportit, Vincenzo Spadafora, i cili kishte theksuar se nëse nuk do të gjendet një marrëveshje për modifikimin e protokollit për rifillimin, qeveria do të marrë përgjegjësinë për shpalljen e sezonit të mbyllur.

Linja nuk ndryshon, pra: skuadrat duan të përfundojnë kampionatin me gatishmëri për të dialoguar me qeverinë. Ata e vendosën atë gjatë një takimi në të cilin, në realitet, tema kryesore kishte të bënte me televizionet, të cilat akoma po vendosin nëse do të paguajnë këstin e fundit, të gjashtin e sezonit që u detyrohen klubeve, apo jo. Bilanci duhet të bëhet brenda ditëve të para të muajit.

NJOFTIM PËr SHTYP
Asambleja e Legës në Serie A u mbajt këtë mëngjes me të gjitha shoqëritë e pranishme dhe të lidhura përmes konferencës video. Kryetari Paolo Dal Pino raportoi atë që shprehu dje për disponueshmërinë e një dialogu me qeverinë nga një perspektivë konstruktive dhe bashkëpunuese, duke marrë në këtë pozicion dakordësinë e plotë nga të gjitha skuadrat.