Janë 12839 pacientë me koronavirus në Itali, 2651 më shumë se dje, ndërsa numri i përgjithshëm i të infektuarve arriti në 15113 nga të cilët 1016 kamë ndërruar jetë. Kryeministri Conte ka nënshkruar një dektet të ri që kërkon mbylljen e të gjitha bizneseve publike dhe private në të gjithë territorin italian. Vetëm shërbimet themelore publike, të tilla si farmacitë dhe supermarkete, do të qëndrojnë të hapura.

Me ritme të larta po përhapet edhe në Spanjë dhe Gjermani.

Ja statistikat e plota deri tani në botë: