San Siro, Sesto San Giovanni, Rozzano. Milani do të ndërtojë stadiumin e ri në një nga këto tre zona, vendimi përfundimtar do të merret brenda dy muajve të ardhshëm.

Në fund të marsit, më së voni në prill, klubi do të vendosë nëse do të qëndrojë në San Siro me Interin apo për të transferuar projektin për impiantin e ri.

Siç shkruan La Gazzetta dello Sport, një takim mes delegacioneve kuqezi dhe Nerazzurri është planifikuar së shpejti për të bërë një bilanc, pasi qyteti i Milanos, para Krishtlindjeve, miratoi planin për San Siron e ri duke vendosur kushte të reja të rrepta për kapacitetin (70,000 vende). , sipërfaqet e gjelbra (50% e projektit), ndërhyrjet në lagje (të paktën 40 milionë për rizhvillimin e saj).

Milani po studion ende mundësinë e ndërtimit të stadiumit të ri atje vetë, në një zonë jo komunale, por private. Përveç hipotezës së Sesto San Giovanni-t, në sipërfaqen e ish-Falck-ut, është shfaqur dera e qytetit në brendësi të Milanos, e cila për momentin fillon në rreshtin e dytë, së bashku me opsionin San Donato, në zona juglindore. Milani është në nxitim, ata nuk duan të presin dhe janë gati të vënë bast për zgjidhjen e parë në dispozicion. Duke bërë kështu presion si te Bashkia e Milanos ashtu edhe te Interi.

Interi është pothuajse I dorëzuar. Ose të shkojë në Sesto së bashku me Milanin ose të bëjë zgjidhjen e vet, në San Siro ose gjetkë. Klubi i familjes Zhang po pret tani. Nëse RedBird do të propozonte të vazhdonte krah për krah edhe në Sesto, ideja me siguri do të vlerësohej. Përndryshe do të shkojë vetëm, në një objekt të vetin.