Mbrëmjen e djeshme Juventusi paraqiti një apel pranë Kolegjit Garantues Coni për të rrëzuar plotësisht dënimin prej 15 pikësh të vendosur ndaj tyre nga Gjykata Federale e Apelit pas zhvillimeve të imponuara nga dosjet e Hetimit Prisma për çështjen e fitimeve kapitale. Megjithatë, nuk do të jetë vetëm çështja e klubit, e Juventusit, që do të duhet të rigjykohet, pasi në mëngjes të gjithë ish-drejtuesit zgjodhën të bëjnë ankim për çdo rast individual.

Në fakt, ish-presidenti Andrea Agnelli, ish-CEO Maurizio Arrivabene, ish-drejtori sportiv sot te Tottenham, Fabio Paratici, drejtori sportiv aktual Federico Cherubini dhe Enrico Vellano i Exor.  Ata janë bashkuar në veprim kolektiv nga gjashtë ish-anëtarët e tjerë të CDA: ish-zëvendëspresidenti Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio.  Kjo u raportua në një deklaratë për shtyp nga vetë faqja e Conit.