Romelu Lukaku (1993) është zyrtarisht lojtar i ri i Romës. Belgu zbarkoi pardje në Ciampino dhe u prit me shumë dashuri nga një grup i madh tifozësh. Nëse pardje ishte dita e zbarkimit në kryeqytet, me ekzaminimet mjekësore të kryera tashmë në mbrëmje, dje marrëveshja është zyrtarizuar, me nënshkrimin e kontratës që ka mbërritur në këto minuta dhe me njoftimin zyrtar nga faqja e Legas A. ligë.

SHIFRAT E MARRËVESHJES – Një goditjenë tregun e transferimeve i arritur nga drejtuesit e Romës, i cili mundi të përfitonte nga hapja e Chelsea për huazimin e belgut, që ndodhi ditët e fundit. Lukaku arrin në Romë si huazim për 5.8 milionë euro.

Për lojtarin, një ulje e ndjeshme e pagës nga 12 milionë euro beto që merrte në Londër në 7.5 milionë euro neto që do të marrë në Romë (10 milionë euro bruto prej Decreto Crescita Calcio).