Fenerbahçe ka arritur marrëveshje me klubin Dinamo Zagreb dhe lojtarin për transferimin e Dominik Livakovic (1995). Sipas marrëveshjes, klubi turk do të paguajë një tarifë  prej 6.65 milionë euro + 0.95 milionë euro bonuse.

Portieri i kombëtares kroate Dominik Livakovic nënshkroi një kontratë që e detyron atë me ngjyrat e verdha dhe blu të errëta për 5 vjet deri në 30 qershor 2028 në ceremoninë e nënshkrimit të mbajtur në Kompleksin Sportiv Ülker Stadium Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu.

Anëtari i Bordit Selahattin Baki dhe Drejtori Sportiv Mario Branco ishin gjithashtu të pranishëm në ceremoninë e nënshkrimit.

Selahattin Baki, anëtar i Bordit të Drejtorëve, i cili pas nënshkrimit të firmave ka dhënë një deklaratë, tha:

“Paç fat. Sot i japim lamtumirën njërës prej krenarive tona kombëtare, Altay-t, gjigantit botëror. Në të njëjtën ditë sollëm portierin më të mirë të kombëtares kroate, i cili ka një CV që i ka hije Fenerbahçes sonë. Ishte një transferim për të cilin kishim punuar prej kohësh. Nuk ka qenë e lehtë. Ai na kishte premtuar disa javë më parë, por nuk kishte asgjë të shkruar dhe vizatuar. Ai tha: “Nëse mund të largohem nga klubi, do të vij në Fenerbahçe”. Ai e mbajti fjalën. Unë e falënderoj atë. Faleminderit shumë zoti President. Gjithashtu dua të falënderoj degën tonë të futbollit, të dashur Mario Branco dhe Okan. Nuk ishte e lehtë, por shpresoj se e ardhmja do të jetë shumë e mirë.”

Transferimi Dominik Livakovic tha:

Ndihem mirë. Faleminderit për dje dhe sot. Hajde Fenerbahçe”, – tha  portieri që do të mbajë fanellën me numrin 40.