Një nga golashënuesit më të spikatur në kampionatin francez vetëm në moshën 20-vjeçare, Elye Wahi mbërriti në Artois.

Ai kaloi te Lens nga Montpellier për 30 milionë euro.

Sulmuesi i goditjeve, i shpejtë dhe teknikisht i mirë, francezi ka nënshkruar për pesë vitet e ardhshme deri në 30 qershor 2028 në Sang et Or.

“Nënshkrimi i Elye Wahi është një shënues i ambicies së fortë për Racing. Ai është një shpresë e madhe e futbollit francez që u ngrit dy vjet më parë dhe që konfirmoi sezonin e kaluar në Ligue 1. Në moshën 20-vjeçare, përtej fuqisë dhe aftësive të tij të nivelit të lartë, ai nxjerr shumë karakter dhe pjekuri. Elye vjen nga një klub familjar dhe unë gjithashtu përshëndes cilësinë e marrëdhënies me MHSC e cila ka lejuar që një premtim i kampionatit të vazhdojë të lulëzojë në Francë. Në Lens, ai do të gjejë këtë dëshirë për të jetuar aventurat njerëzore dhe këtë futboll autentik me të cilin jemi lidhur. Dhoma e zhveshjes dhe stafi, Franck në krye të tij, do ta vendosin atë në kushtet më të mira për t’u ambientuar, përparuar dhe performuar. Prezantimi i Elye me Bollaert ishte një gjë pa mend, dhe si një mbyllje syri, ky vend i stadiumit ku tradicionalisht dëgjon brirët e trenave, vjen për të përshëndetur ardhjen e një sulmuesi me shpejtësi të lartë! Mirësevini Elye, mezi pres t’ju shoh me ngjyrat tona në lëndinat franceze dhe evropiane.” , deklaroi Arnaud Pouille, drejtor i përgjithshëm i klubit francez për sulmuesin e ri që do të mbajë fanellën me numrin 9.