NJOFTIM PËR SHTYP FIGC – Federata Italiane e Futbollit njofton se ka arritur marrëveshje me Luciano Spallettin (1959) për postin e trajnerit të kombëtares italiane. Trajneri toskan do të marrë rolin e tij duke filluar nga 1 shtatori 2023 dhe prezantimi zyrtar do të bëhet me rastin e takimit të Azzurrit, të planifikuar për ditët e para të shtatorit, në Qendrën Teknike Federale në Coverciano.

FJALËT E GRAVINA-s – “I japim mirëseardhjen Spallettit. Kombëtarja kishte nevojë për një trajner të madh dhe jam shumë i lumtur që ai pranoi udhëzimet teknike të Azzurrit. Entuziazmi dhe ekspertiza e tij do të jenë thelbësore për sfidat që e presin Italinë në muajt e ardhshëm”. , – deklaroi presidenti i FIGC-së Gabriele Gravina.