Juventusi nuk humb kohë dhe, pas kthesës së bujshme të mbrëmshme me shpërndarjen en bloc të Bordit të Drejtorëve – duke filluar nga Andrea Agnelli – në fund të një mbledhjeje të jashtëzakonshme të aksionerëve, po kthen faqen dhe po përgatitet për të ardhmen.  Me një deklaratë zyrtare për shtyp, Exor, aksioneri mazhorancë i klubit të Juventusit, ka emëruar presidentin e ri, cili është Gianluca Ferrero, dhe do t’i propozohet zyrtarisht Bordit të Drejtorëve në Mbledhjen e Aksionarëve të thirrur për 18 janar 2023.

“Në lidhje me rezolutat e miratuara dje nga Bordi i Drejtorëve të Juventus S.p.A dhe në funksion të Mbledhjes së Aksionarëve të thirrur për 18 janar 2023, Exor komunikon synimin e saj për të emëruar Gianluca Ferrero në pozicionin e Kryetarit të Kompanisë. Kontabilist, auditues ligjor dhe drejtor i shoqërive të ndryshme, dr.  Ferrero ka përvojë solide dhe aftësitë e nevojshme teknike, si dhe një pasion të vërtetë për klubin e Juventusit, të cilat e bëjnë atë personin më të përshtatshëm për të plotësuar këtë pozicion.  Exor do të komunikojë listën e plotë të kandidatëve për rinovimin e bordit drejtues brenda afateve të ligjit.”, – thuhet në shënimin e Juventusit.

Kush është Gianluca Ferrero?

Gianluca Ferrero lindi në Torino në vitin 1963, u diplomua në Ekonomi në 1988, ai është kryetar i bordit të audituesve ligjorë të Fincantieri, Luigi Lavazza, Biotronik Italia, Praxi Intellectual Property, P. Fiduciaria, Emilio Editore, Lavaz,  Nuo dhe Lifenet.

Ai mban pozicionin e audituesit ligjor në Fenera Holding.

Ai është nënkryetar i bordit të drejtorëve të Banca del Piemonte dhe anëtar i bordit të drejtorëve të Italia Independent Group, Lol srl dhe Pygar srl.