U.C. Sampdoria njofton se ka fituar në baza të përkohshme me detyrimin për të blerë dhe/ose të drejta opsioni dhe kundëropsioni nga F.C. Internazionale të drejtat për shfaqjet sportive të futbollistit Sebastiano Esposito (lindur në Castellammare di Stabia, Napoli, më 2 korrik 2002).
Sulmuesi ka lidhur kontratë me klubin Sampdoria deri më 30 qershor 2028.

Kishte më shumë skuadra se unë, por vendosa të vij në Genoa dhe mendoj se bëra zgjedhjen e duhur: Arrij në një shesh shumë të rëndësishëm që meriton faza të ndryshme nga Seria B. Unë vij me dëshirë dhe vendosmëri.” , – ishin fjalët e para të Espositos.