4 ekipe mbi 1 miliard euro. 5 ekipe italiane në 20 të parat, por asnjë nga 10 të parat.

Portali i specializuar Transfermarkt ka përpiluar renditjen e skuadrave me vlerësimin më të lartë të tregut në botë. Renditja përditësohet me hapjen zyrtare të sesionit veror dhe me goditjet e para (dhe kthimet nga huazimet) që ndikojnë në llogaritjen totale.

Numri i anëtarëve për secilën skuadër gjithashtu duhet të merret në konsideratë.

20) ROMA: 379.3 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 32

19) MILANI: 381 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 26

18) EVERTON: 411.05 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 29

17) LEICESTER: 438.3 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 30

16) LEIPZIG: 460,28 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 25

15) BORUSSIA DORTMUND: 579.75 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 29

14) ARSENAL: 619.35 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 31

13) NAPOLI: 619,88 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 36

12) JUVENTUS: 699.9 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 29

11) INTER: 720.6 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 36

10) TOTTENHAM: 721.55 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 28

9)ATLETICO MADRID: 747.2 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 25

8) PSG: 784.65 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 28

7) MANCHESTER UNITED: 802.1 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 31

6) BAYERN MUNCHEN: 839.05 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 27

5) CHELSEA: 880.1 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 37

4) REAL MADRID: 1 miliard e 10 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 31

3) BARCELONA: 1 miliard e 20 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 32

2) LIVERPOOL: 1 miliard e 30 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 31

1) MANCHESTER CITY: 1 miliard e 60 milion euro. Numri i lojtarëve në skuadër: 32