Shorti  i 1/8 të finaleve zhvillohet në selinë e UEFA-s në Nyon të Zvicrës, të hënën me 16 dhjetor. Hidhja e shortit si gjithmonë do të bëhet drejtpërdrejtë dhe do të fillojë nga 12:00.

Në short janë 8 fituesit e grupit dhe 8 ekipet tjera që përfunduan ne vendin e dytë në grupet e tyre.

FITUESIT:

 1. Barcelona (Spanjë: Grupi F)
 2. Bayern München (Gjermani: Grupi B)
 3. Juventus (Itali: Grupi D)
 4. Leipzig (Gjermani: Grupi G)
 5. Liverpool (Angli: Grupi E)
 6. Manchester City (Angli: Grupi C)
 7. Paris Saint-Germain (Francë: Grupi A)
 8. Valencia (Spanjë: Grupi H)

 

VENDET E DYTA:

 1. Atalanta (Itali: Grupi C)
 2. Atlético (Spanjë: Grupi D)
 3. Chelsea (Angli: Grupi H)
 4. Dortmund (Gjermani: Grupi F)
 5. Lyon (Francë: Grupi G)
 6. Napoli (Itali: Grupi E)
 7. Real Madrid (Spanjë: Grupi A)
 8. Tottenham Hotspur (Angli: Grupi B)

Ndeshjet e para janë caktuar për datat 18 /19 (katër ndeshje) dhe 25 /26 shkurt (katër ndeshjet të tjera), ndërsa ato kthyese me 10/11 mars dhe 17/18 mars.

Shorti për çerekfinale, gjysmëfinale dhe finale është me 20 mars.