Një gol çdo 206 minuta të luajtura, 6 gola në 20 paraqitje në sezonin e tij të parë në Serie A, të cilit duhet të shtohen edhe 3 asiste vendimtare. Sezoni i mesfushorit Tommaso Pobega (1999) ishte bindës nga të gjitha pikëpamjet.

Zgjedhja për të shkuar te Spezia u tregua fituese, me italianin që fitoi njohuri të reja nga pikëpamja taktike dhe teknike. Dhe tani Milani mund të buzëqeshë sepse ata kanë në duar një djalë të ri me një të ardhme të sigurt dhe një vlerë ekonomike të dyfishuar në vetëm 12 muaj.

Tregu po ndriçon rreth Tommaso Pobegas. Sampdoria, Verona dhe Udinese kanë qenë të interesuara për mesfushorin friulian për disa kohë, por mund të bëhen zgjidhje vetëm me një shitje të përkohshme. Qëllimi i futbollistit të datëlindjes 1999 do të ishte të largohej nga Milani vetëm për një klub me ambicie evropiane.

Ashtu si Atalanta që po bën më shumë se një vlerësim për Pobega edhe pse nuk ka ende një ofertë konkrete në tryezën e Milanit. Kuqezinjtë kërkojnë për talentin e tyrë një shumë prej rreth 15 milion eurosh.