Gjigantët e La Liga shpresojnë të bien dakord për një huazim një sezon për yllin e Manchester Cityt përpara një ppsioni për transferim të përhershëm prej 50 milionë euro) 45 milionë stërlinash në Spanjë verën e ardhshme.

Ata janë gjithashtu të gatshëm të paguajnë 90 % të pagës së tij prej 8.8 milionë stërlinash (10.3 milionë euro) për këtë sezon.

Cancelo, 29 vjeç, kaloi gjysmën e dytë të sezonit të kaluar te Bayern Munich pas një përplasjeje me Pep Guardiolën.

Gjermanët nuk mund të përballonin çmimin e kërkuar të Cityt prej 60 milionë stërlina (70 milionë euro), kështu që ai u rikthye në Etihad ku Guardiola ka mbetur i impresionuar me qëndrimin dhe gatishmërinë e tij për t’u rrëzuar.

Por reprezentuesi i gjithanshëm portugez ende po përballet vetëm me një rol të vogël me Rico Lewis tani përpara tij në urdhrin e Pep-it pas nënshkrimit të një marrëveshjeje të re pesëvjeçare.