Barcelona e ka shfaqur publikisht kënaqësinë me vendimin e UEFA-s për ta përjashtuar Manchester City’n nga garat evropiane, për shkak të dështimit për t’iu përmbajtur rregullave të fair-play’t financiar.

UEFA e pezulloi City’n nga pjesëmarrja në garat evropiane për dy vjet, për shkelje serioze të rregullave të fair-play’t financiar.

Vendimi i organit qeverisës së futbollit evropian e tronditi botën e futbollit dhe nxiti reagime të ndryshme, por ai i klubit katalonas habiti më së shumti.

Zëvendëspresidenti i Barcelonës, Emili Rousaud, deklaroi:

“Barça është në favor të ruajtjes së parametrave të fair-play’t financiar, që është thelbësore. Klubet duhet të nxjerrin burime nga aktivitetet e veta, por ka klube të cilat kanë modele ndryshe dhe si pasojë nuk po iu përmbahen rregullave. Ne i nxjerrim të ardhurat tona. Ka klube të cilat janë në pronësi të zotërinjve të caktuar, të cilat garojnë ndaj klubeve që përkrahen nga njerëzit e vet”.

Edhe pse ekzistojnë marrëdhënie të mira mes Barcelonës dhe Manchester City’t, këto deklarata të Rousaud janë padyshim çuditëse.