Një intrigë e vërtetë në treg, me Milanin që mbetet në një pozitë strategjike dhe shpresëdhënëse. Rreth 5 muaj pas skadimit të kontratës së tij me Santos, sulmuesi i lindur në 2002 Kaio Jorge mbetet një nga objektet e dëshirës së klubit Rossoneri për këtë sezon transferimi, duke mishëruar karakteristikat e lojtarit të ardhshëm që mund të kompletojë një sektor sulmues të përforcuar tashmë me ardhjen e Olivier Giroud përkrah Zlatan Ibrahimovic. Paolo Maldini dhe Frederic Massara besojnë fuqimisht në cilësitë e lojtarit brazilian dhe kanë arritur një marrëveshje në parim me prokurorët ,në bazë të 5 milion eurove në lidhje me komisionin e tyre, në funksion të një transferimi pa kosto në janar.

NDËRHYRJA E BENFIKËS- Duke pasur parasysh një situatë të pafavorshme Milani ka paraqitur një propozimi që, duke përfshirë shpërblimet, do të arrinte 6 milion euro për Santos. Një lëvizje në një përpjekje për të parashikuar lëvizjet e konkursit, por që ende nuk e ka minuar rezistencën e shoqërisë Paulista. E cila vlerëson Kaio Jorge rreth 10 milionë euro  dhe i cili në orët e fundit ka regjistruar përfshirjen e një klubi tjetër. Në fakt, Benfica është emri i ekipit i përmendur  sot nga presidenti Andres Rueda, i cili foli për një negociatë të vazhdueshme për shitjen e xhevahirit të tij. Sipas asaj që është mbledhur nga CalcioMercato, ajo që ka mbërritur aktualisht është një manifestim i një interesi të fortë për sulmuesin, i cili së shpejti mund të përkthehet në një përpjekje të vërtetë.  Santos do të ishte identifikuar tashmë në kolumbian Cristian Arango ,sulmuesi klasi i datëlindjes 1995 nën Millonarios por në pronësi të ekipit Lusitanian, si zëvendësimi i Kaio Jorge dhe shpresohet që më e klasikja e ankandeve të hapet për lojtarin e tij në largim.

POZICIONI I AC MILANIT – Në ndërkohë, pozicioni i Milanit gjithashtu ka ndryshuar, i cili vazhdon të jetë i fortë për lojtarin, por që, sipas asaj që është mësuar nga Calciomercato.c om, ka vendosur të bëjë vlerësime të reja për investimin ekonomik që do të bëhet për një lojtar skadon në 5 muaj dhe do të riformulonte propozimin e tij duke ofruar 3 milion euro si kompensim për skuadrën braziliane.