Tani është zyrtare: Genoa ndryshon pronësinë.  Një deklaratë përcakton shitjen e klubit tek 777 Partners, një kompani investimi alternative me bazë në Miami.

Grupi i ri i pronarëve që do të blejë 99.9% të kapitalit aksionar të Genoa, do të paguajë kapital të ri në klub dhe do të marrë disa detyrime të lidhura. Ish-presidenti  Enrico Preziosi do të mbetet në bordin drejtues, ndërsa CEO Alessandro Zarbano do të vazhdojë të menaxhojë operacionet e përditshme të klubit. 777 Partners do të përdorë ekspertizën e tij në industritë e sportit, medias dhe argëtimit për të rritur më tej klubin“, – thuhej në deklaratë.

Investimi u drejtua nga Josh Wander dhe Steve Pasko, themeluesit e 777 Partners, Juan Arciniegas, shefi ekzekutiv i cili mbikëqyr investimet sportive, mediatike dhe argëtuese të kompanisë dhe Andres Blazquez, partneri operativ i cili ndihmon në menaxhimin e investimeve të futbollit të kompanisë.

Ne jemi thellësisht të nderuar të bëhemi pjesë e një klubi me një histori, trashëgimi dhe traditë aq të madhe sa Genoa. Ne e kuptojmë dhe respektojmë përgjegjësinë që po trashëgojmë. Ne duam të ruajmë dhe mbrojmë trashëgiminë krenare të Rossoblu duke synuar vendet më të mira të mundshme në Serie A.“, – ishin fjalët e Wander, themeluesit dhe Partnerit Menaxhues të 777 Partners.

Asetet e fondit 777 Partners:

Fondi i investimeve i krijuar në vitin 2015, ndër sektorët me interes më të madh të 777 Partnerëve ka sigurime, çështje gjyqësore, kredi direkte, media dhe aviacion.  Në portofolin 777 Partners ka 49 kompani.  Disa nga këto janë në industrinë e sportit, duke u fokusuar në zhvillimin e kompanive me lidhje të thella me tifozët e tyre dhe kompanitë në zhvillim në tregjet me rritje të shpejtë.  Përveç Genoas, 777 Partners gjithashtu zotëron 6% të Sevilla në La Liga, një pjesë e Luanëve të Londrës, ekipi i vetëm i Londrës në Ligën e Basketbollit Britanik dhe është gjithashtu pjesë e kompanisë së promovimit të futbollit të grave Ata Football.  Ndër asetet e kontrolluara nga fondi, ka edhe platforma për shpërndarjen e përmbajtjeve sportive, mediatike dhe argëtuese.

Preziosi: “E drejtë të dorëzosh stafetën“.

Enrico Preziosi shet klubin 18 vjet pas mbërritjes së tij: ai e kishte marrë atë në vitin 2003, duke e shpëtuar atë nga falimentimi dhe e kishte sjellë Genoa përsëri në Serie A në 2007, duke ruajtur kategorinë më të lartë që nga ajo kohë. Me shitjen e Genoas, Preziosi përfundon një nga menaxhimet më të gjata të korporatave në futbollin italian.

Ka ardhur koha për të kaluar stafetën. Unë gjithmonë kisha thënë se do ta lë Genoan vetëm një pronari të ri të fortë dhe të besueshëm dhe do t’ia lë në duart e 777 Partnerëve. Atyre, të cilët tani do të udhëheqin një nga më të vjetrit klub në Itali, i uroj më të mirat. Unë gjithmonë do të mbetem një tifoz rossoblù “, – ishin fjalët e tij.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu