Royce-Rolls Cullinan përfundimisht nuk është një SUV i përballueshëm, dhe ata që kërkojnë një version më të sigurt dhe më të shtrenjtë mund t’i drejtohen Klassen.

Më shumë se 830 mijë euro duhet të ndahen për Cullinanin e blinduar të Klassen, dhe fitohet shumë për ato para, veçanërisht kur bëhet fjalë për mbrojtjen dhe sigurinë e nivelit të lartë.

Klassen ofron nivelin e mbrojtjes CEN 1063 Level BR6 për Cullinan duke përfshirë një sistem unik palosës të integruar në të gjitha vulat e dyerve, ndërsa tavani dhe dyshemeja janë gjithashtu të përforcuara për t’i bërë ballë shpërthimit të njëkohshëm të dy granatave të dorës DM51, motor1.

SUV luksoze gjithashtu mori xham të shumëfishtë antiplumb, dhe pjesa tjetër e mburojës balistike përfshin mbrojtje për baterinë dhe modulin e kontrollit elektronik, menteshat e përforcuara të dyerve dhe pika të tjera kritike strukturore, pezullim të përforcuar dhe një sistem që lejon automjetin të lëvizë edhe në rasti i shpimit të gomave.

Pjesa e brendshme përmban materiale ekskluzive me cilësi të lartë, dhe klientët kanë një përzgjedhje të madhe modifikimesh ndërsa pjesa e jashtme është kryesisht e vërtetë për modelin standard.

Kjo është e rëndësishme në mënyrë që Cullinan të mos tërheqë vëmendjen e padëshiruar, por kjo është e vështirë të bëhet sepse është një SUV Rolls-Royce.

Gjithsesi, Klassen po kërkon 833 mijë euro për Cullinanin e blinduar.