Victor Osimhen u operua për të ulur frakturat në orbitë dhe mollëza e majtë që mori në ndeshjen kundër Interit. Deklarata e Napolit flet për rreth 90 ditë prognozë.  Kohë më e gjata se sa ishte planifikuar fillimisht, por sulmuesi nigerian gjithashtu mund të rikthehet më herët duke përdorur një maskë mbrojtëse karboni për fytyrën.

Osimhen është mirë dhe tani do të jetë nën vëzhgim për disa ditë.

Duke numëruar tre muaj të plotë, rikthimi do të bëhej në Cagliari-Napoli më 20 shkurt, ndeshje që është në mes ndeshjes së kthimit kundër Interit (13 shkurt) dhe ndeshjeve kundër Lazios (27 shkurt) dhe Milanit (6 mars).

Spalletti, para deklaratës zyrtare, kishte thënë se kishte besim në një rikthim më 19 dhjetor, kundër Milanit, por tani kjo shpresë duket më shumë si një mrekulli.

Nga ana tjetër është Kupa e Afrikës që do të merret në konsideratë, e cila do të luhet nga 9 janari deri më 6 shkurt, edhe nëse në këtë pikë mund të jetë vetë Napoli, së bashku me lojtarin, për të vlerësuar realizueshmërinë e thirrjes me Nigerinë (pranuar se Osimhen edhe me maskë hipotetike mbrojtëse është gati të luajë në më pak se dy muaj).

Victor Osimhen u operua mëngjesin e sotëm nga Prof. Tartaro, i asistuar nga Dr. Mario Santagata dhe në prani të Dr. Canonico, për një operacion për të reduktuar dhe përmbajtur frakturat shumëfragmentare dhe të zhvendosura të kockës malare, të harkut. dhe i pommelit zigomatik, i dyshemesë dhe i murit anësor të orbitës dhe i diastazës së suturës fronto-zigomatike. Sinteza e abutmenteve kockore është bërë me pllaka titani dhe vida. Lojtari është mirë dhe do të mbetet nën vëzhgim për disa ditë.Prognoza vlerësohet në rreth 90 ditë.” , – shkruhet në njoftimin e Napolit

Vetë Osimhen kishte frikë nga një ndalesë e gjatë, siç shpjegohet nga Oma Akatugba, një mik i sulmuesit të Napolit para publikimit të deklaratës zyrtare:

“Victor është shumë i dëshpëruar, ai ka një dëshirë të çmendur për të qëndruar në fushë dhe kur dëgjoi për një pauzë të mundshme dymujore e bëri humorin e tij shumë negativ. Nuk e di nëse De Laurentiis i shkroi atij, por e di që kunati i tij dhe menaxherja e tij Osita Okolo është kthyer në Napoli dhe do të kujdeset që Victor ta mbajë atë në humor të mirë.

Natyrisht që jemi të shqetësuar për Kupën e Afrikës. Fola me mjekun nga Nigeria dhe ai më shpjegoi se për shkak të frakturave fatkeqësisht mund të humbet pjesëmarrja në Kupën e Afrikës. Shumë njerëz janë të frikësuar tani. sepse ai mund të mos jetë atje. Por ky është vetëm një parashikim mjekësor. Njerëzit tani po luten në Nigeri që ta kenë atë ndoshta të paktën për fazën e dytë të Kupës. Si Napoli ashtu edhe Nigeria po luten për të.”, – deklaroi Akatugba.