Përfaqësues nga komunitetet e ndryshme fetare të Shqipërisë takuan Papa Françeskun në Romë këtë javë, në të parën e një vizite të tillë te udhëheqësi i Kishës Katolike.

Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar të Shqipërisë e bëri udhëtimin në Vatikan si një demonstrim i diversitetit dhe tolerancës fetare të vendit.

Të pranishëm ishin drejtues nga Elbasani dhe komuniteti mysliman, katolik, ortodoks, ungjillor dhe bektashi i Shqipërisë, ndërsa lideri i komunitetit hebre nuk ishte i pranishëm.

Papa Françesku vlerësoi organizatën për promovimin e harmonisë fetare. Papës i ka bërë një dhuratë të vogël nga kryetari i organizatës, Arben Ramkaj. I ka dhuruar një Xhamadan, simbol i qytetit të Elbasanit. Atij iu dha gjithashtu një emblemë e vogël që përfaqësonte ICC-në.