Reshit Koburja lindi ne vitin 1936 ne qytetin e Elbasanit.

Reshiti ka mbaruar studimet në degën gjuhe letërsi ruse.

Ka fituar gradën Doktor i Shkencave në mësimdhënie.

Eshte Mesues i Merituar.

Profesor Reshit Koburja ndër të tjera ka punuar si Shef i Seksionit te Arsimit Gramsh, Drejtor i Kabinetit Pedagogjik Elbasan, Shef i Seksionit te Arsimit Elbasan, etj..

Profesor Reshit Koburja eshte, padyshim një nga figurat qendrore të arsimit dhe nje nder korifejte e arsimit.

Ndarja nga jeta Reshit Kobures la ne pikellim te thelle bashkeshorten e tij, Lilin, vajzat Luren dhe Besen , niperit dhe mbesat , te gjithe te afermit dhe miq e shoke te tij .

Arsimi humbi një ikonë të drejtorave te Shqiperise.