Ka një listë të gjatë të përmirësimeve opsionale M.

M3 Touring është me shumë mundësi e gjithë makina që do t’ju duhet, por sigurisht që nuk është e lirë. Kushton pak më pak se 100,000 euro në shtëpi në Gjermani dhe ju mund të arrini lehtësisht në territorin me gjashtë figura duke shënuar disa kuti në listën e opsioneve. Kushdo që e ka konfiguruar këtë ndërtim duhet t’i ketë shënuar pothuajse të gjitha pasi kemi parë një makinë Alpine White me një grup të zgjeruar përmirësimesh nga katalogu M Performance.

Opsioni më tërheqës është dizajni i rrotave, i përfunduar në atë që BMW i referohet si Frozen Gold. Të mbështjellë me goma Yokohama, lidhjet mund të shihen këtu me kapakë të veçantë valvulash që mbajnë me krenari logon M. Ne do të konsideronim se karrocat e përparme me fibër karboni në një vagon janë të tepërta, megjithëse pjesa tjetër e paketës ajrore i jep M3 Touring një pamje më muskulare.

Ashtu si me formacionin e serisë 3 të rinovuar së fundmi, M3-ja bën gjithçka me iDrive 8 me ekranet krah për krah, të përbashkëta me M3 Sedan. Megjithatë, dy makinave të performancës u mungojnë fenerët me pamje më të mprehtë të prezantuar me Serinë 3 LCI. Formacioni është pak konfuz duke pasur parasysh se M4 i lidhur mekanikisht në të gjitha format e tij ende nuk ka kaluar në info-argëtimin më të fundit pasi as CSL-ja e re nuk e ka atë. 3.0 CSL i bazuar në M4 që vjen para fundit të vitit pritet të qëndrojë me iDrive 7.

Ndërkohë, librat e porosive për M3 Touring do të hapen në shtator, me fillimin e prodhimit të planifikuar për afërsisht një muaj më vonë. Siç u përmend më parë, makina nuk do të vijë në Shtetet e Bashkuara ku BMW tha se kostot e homologimit do të kishin qenë shumë të larta.