Alpina ka qenë dhe mbetet sinonim i një BMW të akorduar në mënyrë perfekte me një karakter të theksuar sportiv.

Interesante, performanca e saj qëndron krah për krah me BMW M8 Gran Coupe Competition.

Kompania njoftoi se çmimet fillojnë me 161,200 euro.

Nën kapak është një twinturbo 4.4 V8 me 456 kW/620 kuaj fuqi dhe 800 Nm, si në Alpina XB7 më e madhe.

Kjo do të arrijë 100 km/orë në pak më shumë se 3 sekonda, ashtu si modelet M, por në të njëjtën kohë është dukshëm më i shpejtë – mbi 320 km/orë – e mjaftueshme për të justifikuar një çmim pak më të lartë se M8 Gran Coupe.