Roma përqafon sulmuesin e tyre të ri. Borja Mayoral (1997) zbarkoi në Ciampino, i gatshëm të përballet me ditën që do ta bëjë atë një lojtar të plotë të Giallorossi: së pari ekzaminimet mjekësore në Villa Stuart, pastaj nënshkrimi i kontratës, me spanjollin që arrin në huazim me të drejtën e blerjes nga Real Madrid.

Së pari rinovimi me Merengues, pastaj huazimi dyvjecar prej 2 milion eurosh, me të drejtën e blerjes të vendosur në 20 në sezonin e parë ose 12 në një vit mnë pas. Roma ka zëvendësin  Dzekos, me Borja Mayoral, i cili në fillim të merkatos dukej një hap larg Lazios dhe në vend të kësaj do të veshë ngjyrat e tjera të kryeqytetit.