Bugatti bëri vetëm 30 shembuj të modelit me shpejtësi të lartë.

Seria e prodhimit me 30 njësi të Bugatti Chiron Super Sport 300+ ka përfunduar dhe pronari i ri i hipermakinës ka tani çelësat e makinës me shpejtësi të lartë. Është hapi i fundit për markën për të përfunduar ndërtimin e përgjithshëm të Chiron nga 500 shembuj.

Super Sport 300+ i kushton nderim vrapimit të Chiron 304,773 milje në orë (490,484 kilometra në orë) rreth pistës së testimit Ehra-Lessien. Ai përmban një trup të gjatë për aerodinamikë të përmirësuar. Motori me katër turbo 8.0 litra W16 prodhon një fuqi të madhe 1,578 kuajfuqi (1,161 kilovat).

Shembujt e specifikave të prodhimit kanë një shpejtësi maksimale të kufizuar prej 273 mph (440 kph). Edhe pse kishte zëra që Bugatti kishte shtuar një kafaz rrotullimi dhe duke hequr kufizuesin si opsion. Secila prej tyre kishte një çmim fillestar prej 3.5 milionë euro.

Bugatti prezantoi Super Sport 300+ në shtator 2019. Në vitin 2021, kompania tregoi grupin fillestar të tetë makinave të përfunduara.

Chiron është shitur në janar 2022. Bugatti vetëm duhet t’i ndërtojë këto makina për klientët. Këtë vit, prodhuesi i automjeteve pret të dorëzojë të paktën 80 automjete.

Bugatti tani po shikon drejt së ardhmes si pjesë e bashkimit të saj me Rimac, dhe pasardhësi Chiron po merr formë. Modeli i ri do të vazhdojë të përdorë një motor me djegie, por gjithashtu do të elektrizohet shumë. Ne nuk e dimë ende nëse ky është një evolucion i W16 ekzistues. Kompania po premton gjithashtu veçori të paparë më parë.

“Gjëja më e lehtë për ne do të ishte të merrnim Nevera-n dhe të përplasnim një logo të Bugatti-t dhe ta quajmë atë një ditë. Por unë isha kundër kësaj. Unë jam një djalë i makinave elektrike, por një Bugatti duhet të ketë ende një motor me djegie për disa kohë”, – tha shefi i kompanisë Mate Rimac në një intervistë të vitit 2022.

Pasardhësi Chiron thuhet se debuton në publik në vitin 2024. Klientët e pasur potencialë të kompanisë thuhet se mund të shohin një pamje paraprake të paraqitjes së automjetit këtë vit për të rritur interesin për produktin e ri.