Origjina e koronavirusit është ende e paqartë nëse ky virus është natyral si epidemi të tjera apo është i krijuar nga dora e njeriut në laborator si një ”armë vrasëse”. Por një artikull i revistës shkencore ”Natural Medicie” në 2015 hedh hije dyshimi se COVID-19 në fakt është krijuar vite më parë dhe tashmë është shfaqur në një formë të evoluar të tij.

Eksperimenti i vitit 2015 me virusin e lakuriqit të natës dhe SARS Researchers nga SH.B.A., Zvicra dhe Kina kanë krijuar një virus të aftë të shkaktojë epidemi. Çfarë u shkrua atëherë…

Nuk është një teori konspirative, por është një histori e vërtetë, e cila u shpalos pesë vjet më parë, në një kohë të pasigurt dhe po shkakton shqetësim në komunitetin shkencor, me shfaqjen e koronavirusit sot.

Çfarë kishte ndodhur? Në vitin 2015, shkencëtarët nga SH.B.A., Kina dhe Zvicra kombinuan një koronavirus të lakuriqit tënatës me virusin vdekjeprurës SARS për të krijuar një virus të ri hibrid që mund të infektojë njerëzit dhe potencialisht të shkaktojë epidemi. Studiuesit atëherë argumentuan se studimi ndihmoi në identifikimin e një rreziku të mundshëm. Sidoqoftë, të tjerë kanë kundërshtuar që eksperimente të tilla janë shumë të rrezikshme.

Në të vërtetë, Simon Wayne-Hobson, një virolog në Institutin Pasteur në Paris, kishte paralajmëruar se “nëse virusi arriti të” shpëtonte “, askush nuk mund të parashikonte zhvillimet”!

Tani shumë shkencëtarë spekulojnë se virusi laboratorik në të vërtetë “ka ikur” dhe se koronavirusi është evolucioni i tij. Kjo pikëpamje përforcohet nga fakti se sapo filloi epidemia në Kinë, interpretimi i parë ishte se virusi kishte origjinë nga lakuriqët.

Rasti i virusit hibrid laboratorik është regjistruar në Nëntor 2015 në revistën Nature Medicine, si dhe frikën e komunitetit shkencor. Tekstet janë në dispozicion në internet dhe të arritshme për këdo.

Sqarohet se kjo nuk është një teori konspirative, as tekst i shkruar sot. Tekstet u botuan pesë vjet më parë dhe i referohen një ngjarje specifike shkencore.