Mbulesat më në fund janë hequr nga kryqëzimi kompakt BMW iX2, me EV-në e re të vendosur mbi iX1 në gamën gjithnjë në rritje të modeleve elektrike të pastërta të firmës.

BMW-ja e re bazohet në gjeneratën e dytë BMW X2, duke shënuar herën e parë që crossover-i sportiv i firmës ka fituar një variant plotësisht elektrik. Ai ndjek i4, iX1, iX3, iX, i5 dhe i7 në linjën elektrike të markës gjermane. BMW lansoi gjeneratën e parë X2 si një vëlla më sportiv i BMW X1, por ai u ofrua vetëm me një zgjedhje të motorëve me benzinë dhe naftë.

SUV kompakt i stilit crossover u konceptua për të tërhequr një audiencë më të re dhe shfaqi një estetikë më sportive në krahasim me modelet e tjera të BMW SUV në shitje në atë kohë.

I vendosur për të rivalizuar Audi Q4 e-tron dhe Volvo C40 Recharge, BMW iX2 është më i madh se paraardhësi i tij me fuqi ICE dhe tani është 20 cm më i gjatë, 2.1 cm më i gjerë dhe 6.4 cm më i lartë se makina e gjeneratës së parë. Përpara iX2 ka fituar grilën më të madhe të veshkave të iX1 e cila, ndryshe nga makina standarde, është e mbyllur për efikasitet më të madh aerodinamik.

Falë pjesës së përparme më të hijshme dhe elementëve aero të poshtëm, iX2 ka një koeficient tërheqjeje prej 0,23 Cd, që është 0,02 Cd më i mirë se X2 me benzinë.

Në pjesën e pasme dhe iX2 mund të ngatërrohet me BMW X6 më të guximshëm, për shkak të vijës së saj të ashpër të çatisë.

Ndryshe nga X6, iX2 ka një spoiler të vogël të pasëm që qëndron në fund të dritares së pasme Dëshironi që iX2 juaj të ketë pak më shumë magjepsje?

Epo, atëherë do të dëshironi të shtoni nënshkrimin opsional të dritës LED që rrethon dhe ndriçon grilën e veshkave, të cilën BMW e quan Iconic Glow.

Fuqia merret nga një bateri 65 kWh e cila premton një distancë deri në 279 milje. Kjo është 42 milje më pak se Audi Q4 e-tron (321 milje) dhe 62 milje më pak se Volvo C40 Recharge me të gjitha rrotat (341 milje). iX2 mund të karikohet deri në 130 kW, që është disi larg shpejtësive 350 kW që mund të arrijnë si Kia EV6 ashtu edhe Hyundai Ioniq 5.

BMW thotë se pavarësisht kësaj mangësie, iX2 mund të karikohet në mënyrë më të qëndrueshme falë rishikimeve në softuerin e karikimit, me një kurbë më të qetë të uljes. Coupe-SUV me fytyrë të freskët kishte marrë gjithashtu një rinovim të gjerë brenda dhe përmban versionin më të fundit të sistemit të informacionit argëtues iDrive të BMW.

Në panelin e kontrollit ndodhet ekrani i lakuar i BMW-së, i cili përbëhet nga dy ekrane: një ekran dixhital i drejtuesve 10,25 inç dhe një ekran me prekje 10,7 inç për kontrollin e sistemit iDrive.

EV-ja e re e BMW-së ka fituar gjithashtu shërbimin e saj të lançuar së fundmi Airconsole, i cili lejon lojërat e smartfonëve të luhen përmes ekranit të informacionit argëtues të makinës mbi bazën e abonimit.

Falë përmasave të saj më të mëdha, kabina është rritur në madhësi dhe kështu ofron hapësirë më të madhe për këmbët për pasagjerët e pasmë.

Kapaciteti i bagazhit është rritur me 115 litra në krahasim me modelin origjinal. Materialet e ricikluara do të luajnë gjithashtu një rol më të madh në të ardhmen e BMW-së, me synimin e firmës që të reduktojë hyrjen e lëndëve primare dhe të para.

BMW do ta bëjë këtë duke rritur përqindjen e materialeve “sekondare” në modelet e ardhshme, duke përfshirë X2.

iX2 do të dalë në linjat e prodhimit në nëntor 2023, me coupe-SUV elektrike që kushton nga 56540 stërlina. Dërgesat e para do të fillojnë në mars të vitit të ardhshëm.