Matthijs De Ligt foli për muajt e tij të parë në Gjermani gjatë podcast-it të Bayern Insider të Bild:

“Unë mendoj se jam rritur shumë te Bayern.  Jam i lumtur.  Ne gjithashtu kemi luajtur shumë mirë kohët e fundit.  Plani ishte të shkoja në një klub të madh dhe ia dol.  Eshte shume bukur”.