Një qëndrim i qartë dhe i fortë nga ana e mbështetësve të purpurt. Grupet e organizuara të tifozëve të Fiorentinës, përmes një deklarate zyrtare të publikuar në faqen e Instagramit, kanë vendosur të mos e ndjekin skuadrën italiane në ndeshjen e radhës dhe të vështirë jashtë fushe në Torino, ku do të jetë Juventusi, rivali historik i klubit të Firences. duke pritur për ta.

NJOFTIM PËR SHTYP – Këto janë fjalët e ashpra të njoftimit për shtyp:

“Grupet e organizuara të Curva Fiesole njoftojnë se nuk do të marrin pjesë në ndeshjen e radhës si mysafir në Torino. Nuk do të pranojmë kurrë kushtet e vendosura nga ata që kanë përfaqësuar gjithmonë të keqen absolute të futbollit. Ne kurrë nuk do t’i paguajmë këto shuma të çmendura për të parë shfaqjen e tyre të pistë. Ne kurrë nuk do të jemi të gatshëm të regjistrohemi në faqen zyrtare të Juventusit, siç kërkohet në mënyrë eksplicite për të blerë bileta. Ndaj ftojmë të gjithë tifozët e Violës që të bojkotojnë ndeshjen jashtë fushe në Torino. Ka ardhur koha t’i japim një sinjal të fortë padronëve që e kanë bërë këtë sport biznes”.