Prokuroria e Parisit ka nisur një hetim kundër PSG-së dhe presidentit të saj Nasser Al Khelaifi.

Arsyeja?

Ka paguar në të zezë një bashkëpunëtor të klubit të njohur francez PSG, aktualisht në vendin e parë në Ligue 1.

Viktima e supozuar, Hicham Bouajila, tashmë ish-bashkëpunëtor i Al Khelaifit, i cili do të kishte nisur rrëfimin.

Hetimi i nisur më 16 janar nisi menjëherë pas ankesës nga vetë Bouajila. Ky i fundit do ta njihte sipërmarrësin katariot për më shumë se 20 vjet dhe bashkëpunimi, përveç PSG-së, do të kishte përfshirë në të kaluarën Al Jazeera Sports (tani Bein Sports).

Biznesmeni tunizian në veçanti do të kishte ndihmuar platformën televizive të depërtonte në tregun e Magrebit. Bouajila ankohet gjithashtu se ai u pagua me këste, dhe vetëm pjesërisht, nga një klub tenisi me qendër në Doha, zyrtarisht jo i lidhur me pronarin e PSG.

Lajmi, i përgënjeshtruar nga klubi, vjen një ditë pas hetimit ndaj Manchester Cityt për shkelje të supozuara financiare.