Njeriu më i pasur i Anglisë, SIR Jim Ratcliffe ka konfirmuar ofertën e tij rivale për Manchester United që flitet se është 4.25 milionë stërlina ( 4.8 miliardë euro, 5.1 miliardë dollarë)

Kjo erdhi pas një ofertë pas një afrimi prej 5 miliardë stërlinash (6 miliardë dollare, 5.6 miliardë nga Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani, kreu i bankës më të madhe të Katarit.

Tifozi i United, Ratcliffe, thuhet se i ka thënë bankës globale që mbikëqyr ofertat për të blerë Glazers se ai dëshiron pronësi për një kohë të gjatë.

Ai shtoi se ka mbështetjen e Wall Street.

Një burim i afërt me kompaninë e tij Ineos tha për The Telegraph:
Qëllimi i tij është të jetë një kujdestar afatgjatë i Manchester United dhe të vendosë standardin për një qasje progresive ndaj pronësisë së klubit.
Si i lindur në vend, ai dëshiron ta kthejë Mançesterin në Manchester United”.

Pronarët aktualë të klubit, Glazers, supozohet se duan deri në 6 miliardë stërlina.

Ratcliffe, 70 vjeç, ka një vlerë prej 15 miliardë stërlinash, pasi i ka bërë paratë e tij nëpërmjet firmës kimike Ineos.