FIFA është gati të miratojë një zgjerim të mëtejshëm të Kupës së Botës për meshkuj përpara ngjarjes që do të mbahet në Amerikën e Veriut (Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Meksikë) në vitin 2026. 32 skuadrat e planifikuara fillimisht ndoshta do të rriten në 48 dhe 16 do të jenë nga Evropa.

Kjo është raportuar nga Sky News duke shpjeguar se qëllimi i organit më të lartë në futbollin botëror është të arrijë midis 9 dhe 11 miliardë stërlina të ardhura si dhe të zgjidhë problemet e formatit.

Në fakt, me 48 skuadra në lojë u mendua që në fazën e parë të zhvillohej turneu me 16 grupe me nga 3 skuadra secila, ndërsa skuadrat kombëtare në 48 do të ktheheshin në grupet klasike me katër, të cilët megjithatë do të bëheshin 12. Dy të parat e secilit grup dhe tetë të tretat më të mira do të kalonin në raundin tjetër, pra në raundin e 1/16-të, me rrugën për në finale, pra, duke shkuar nga shtatë gara në Katar 2022 në tetë gara për Amerikën e Veriut 2026.

Në total do të shkonim në 104 ndeshje në krahasim me 64 të Katarit 2022 dhe 80 fillimisht të parashikuara për në vitin 2026. Vendimi duhet të arrijë gjatë mbledhjes së Bordit të Drejtorëve të FIFA-s që do të mbahet në Kigali të Ruandës.