Sot luhet finalja e edicionit të 47-të të Copa America.

Uruguaji është ai që mban stafetën me 15 trofe e ndjekur nga Argjentina me 14 dhe Brazili i treti me 9 trofe.

Gjatë historisë Copa America ndonjëherë është zhvilluar vit pas viti, ndërsa në 1959 u zhvilluan dy edicione të saj.

Ja lista e detajuar e fituesve të gjithë edicioneve të Copa America sipas viteve: