Gjykata Federale ka pranuar kërkesën për revokimin e procesit të fitimeve kapitale, të paraqitur nga prokurori i FIGC, dhe ka rihapur kështu një procedim sportiv kundër Juventusit. Sanksionet vetëm për Juventusin dhe drejtuesit e saj, 8 klubet e tjera (Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara dhe Pescara) u shpallën të pafajshëm.

Mbërriti vendimi i shumëpritur: për kampionatin aktual ishin kërkuar 9 pikë dëmim, ndërsa agjenti Chinè foli për përjashtim nga Europa. Në vend të kësaj, iu hoqën deri në 15 pikë. Tani biankonerët mund të apelojnë në kolegjin e garancisë CONI brenda 30 ditëve dhe të apelojnë për paligjshmërinë e arsyeve, por dënimi është shqiptuar.

U kërkua një shtrirje dënimi në UEFA dhe FIFA për drejtuesit e Juventusit në detyrë në momentin e ngjarjeve: dënimi i vendosur është 2 vjet e gjysmë për Paraticin, 2 vjet për Agnelli dhe Arrivabene, 1 vit e 4 muaj për Cherubini. dhe 8 muaj në Nedved.

VENDIMI – Gjykata Federale e Apelit urdhëron si më poshtë:

1 – Refuzon pretendimet e rastësishme.

2 – Pranon pjesërisht ankimin e Prokurorisë Federale kundër vendimit nr. 0128/TFN/2021-2022 – seksioni disiplinor i datës 22.04.2022 duke vendosur sanksionet e mëposhtme:
a) Fabio Paratici: ndalim i përkohshëm prej 30 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s; b) Federico Cherubini: ndalim i përkohshëm 16-mujor për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
c) Andrea Agnelli: ndalim i përkohshëm prej 24 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për vazhdim brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
d) Pavel Nedved: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për vazhdim brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
e) Enrico Vellano: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për vazhdim brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
f) Paolo Garimberti: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për vazhdim brenda UEFA-s dhe FIFA-s; g) Assia Grazioli Venier: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
h) Maurizio Arrivabene: ndalim i përkohshëm prej 24 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
i) Caitlin Mary Hughes: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
l) Daniela Marilungo: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për vazhdim brenda UEFA-s dhe FIFA-s;
m) Francesco Roncaglio: ndalim i përkohshëm prej 8 muajsh për të kryer aktivitete brenda FIGC-së, me kërkesë për zgjatje brenda UEFA-s dhe FIFA-s; n) FC Juventus Spa: dënimi prej 15 pikësh në renditje do të zbritet në sezonin aktual të futbollit.

3 – Refuzon pjesën e mbetur të ankesës së Prokurorit Federal.