Me 7 rastet e reja te deklaruara nga autoritetet shendetsore , numri i te prekurve me koronavirus ne Greqi ka arritur ne 73. Mesditen e se dieles kryeministri Mitsotakis bashke me ministrin e Shendetsise kane deklaruar nje sere masash te reja .
Midis tyre verehen- Pezullimi i funksionimit te qendrave te kujdesit per te moshuarit per kater jave. Pezullimi i gjithe ekskursioneve shkollore brenda vendit per dy jave. Zhvillimi i gjithe eventeve pa spektatore dhe me dyer te mbyllura per dy jave. Sa u perket mbylljes se shkollave eshte vendosur qe te kryhet sipas rasteve .