Marka amerikane Hennessey, feston ditëlindjen e saj dhe është një risi e paralajmëruar prej kohësh.

Këtë vit, kompania feston 30 vjetorin e saj të lindjes, gjë që e bën atë një nga markat më të reja në globin e automjeteve krahasuar me rivalët e saj.

Pasardhësi i Venoma GT është emëruar pas klasës së tornados. F5 do të thotë që erërat me shpejtësi deri në 512 km / orë janë të mundshme. Dhe kishin të drejtë, sepse Venomi i ri shkon mbi 500 km / orë.

“Zemra” e makinës është një motor i zhvilluar posaçërisht 6.6 litërsh V8 i njohur si Fury.

Motori zhvillon 1842 kf dhe 1617 Nm. Të dhënat e para zyrtare thonë se shpejtësinë nga 0 në 100 km / orë e arrin në më pak se 3 sekonda, ndërsa arrin 200 km / orë në një kohë të pabesueshme prej 4.7 sekondash.

Kjo është mjaft e qartë se kjo është një fuqi specifike që asnjë makinë në treg nuk mund të ofrojë për momentin.

Le të themi që prodhimi është i kufizuar në vetëm 24 njësi.

Çmimi fillestar duke përjashtuar taksat dhe transportin është 2.1 milionë dollarë dhe dërgesat e para priten në fillim të vitit të ardhshëm.