Humble Motors është një fillestar nga Kalifornia me një synim shumë të lartë.

Kompania, e themeluar në vitin 2020, planifikon të fillojë prodhimin e SUV-it të parë që përdor energjinë diellore për shtytje deri në vitin 2024. Një vit më vonë, kopjet e para do t’u dorëzohen klientëve.

Para së gjithash, Humble One garanton një distancë elektrike prej 800 km.

Sigurisht, makina do të pajiset me një gamë të tillë nga bateritë e mëdha, ndërsa epiteti i një makine diellore do të sigurojë pak më pak se 7.5 metra katrorë panele diellorë.

Pritet që energjia diellore të sigurojë një diapazon deri në 100 km në ditë.

Faktorë të tjerë që kontribuojnë në intervalin e premtuar janë masa e minimizuar dhe aerodinamika superiore. Përmendet një koeficient i rezistencës së ajrit 0.25. Nga ana tjetër, fuqia elektrike jep maksimumin mbi 1.000 kuaj fuqi.

Nëse dëshironi të merrni pjesë në krijimin e kësaj makine, ju mund të merrni vendin tuaj në listën e rezervimeve për vetëm 300 dollarë me një garanci të kthimit të parave nëse ndërroni mendje.

Çmimi është i njohur gjithashtu, dhe do të jetë një shumë e konsiderueshme 109,000 dollarë, e cila është në nivelin e prodhuesve të vendosur të kalibrit Tesla Motors.