Kompleti i ri i tretë feston shpirtin më urban dhe të stilit të jetesës së klubit dhe lidhjen me qytetin e Milanos.

Një udhëtim ka gjithmonë një pikënisje dhe një pikë mbërritjeje, por janë historitë që përcaktojnë rrugën e tij.

Fanella e Interit 2022/2023 përfundon në Milano me lançimin e Kit të Tretë.

Rikthimi i të verdhës.  Ngjyra e pranishme në historinë e Interit që nga themelimi i tij me ar, një element dallues i logos së projektuar në vitin 1908 dhe sot e pranishme edhe në identitetin e ri vizual të klubit. E verdha e re, një ngjyrë e gjallë dhe e ndritshme, e prezantuar në vitin 2021, e bën të sajën debutimi me fanellën e Interit, edhe në shenjë vazhdimësie me fanellat e përdorura nga skuadra në historinë e saj.

Për të njëmbëdhjetën herë në historinë e tij, Interi do të veshë uniformën e verdhë: herën e parë në sezonin 1980-1981 dhe më pas, në vitet nëntëdhjetë, fillimi i viteve 2000, deri në 2015-2016.  Një ngjyrë shfaqej edhe në uniformat e përdorura në ndeshjet miqësore apo në ato të portierit.

Një ngjyrë që është pjesë e identitetit të klubit, por që përfaqëson gjithashtu një sinjal të fortë stili, me një lidhje shumë të thellë me Milanin dhe komunitetin e tij.  ADN-ja e qytetit përmirësohet nga Kit: brenda jakës ka shkrimin Milano, ndërsa skajet blu dhe të zeza kornizojnë të verdhën e këmishës.

Karakteristikat: Ashtu si me kompletet Home to Away, kompleti i ri është pjesë e nismës së gjerë Move to Zero të Nike, e cila favorizon përdorimin e materialeve alternative me karbon të ulët.  Bluzat e reja janë të paktën 95% të bëra nga shishe plastike të ricikluara.  Është një komplet revolucionar që kombinon performancën e lartë me një filozofi prodhimi që fokusohet në reduktimin e ndikimit mjedisor.

Pantallonat e shkurtra dhe çorapet gjithashtu ruajnë ngjyrën e verdhë.  Brenda jakës ka fjalën Milano.

Tifozët, pasionet e tyre, historia dhe e ardhmja.  Kompleti i tretë është i lidhur me komunitetin GEN Z në një përzierje të sportit dhe modës.  Lansimi është përforcuar nga bashkëpunimi me One Block Down, ekspozita më e rëndësishme e veshjeve në rrugë në Milano.

Gjatë dhjetë viteve të fundit, One Block Down, falë stilit të tij të veçantë, ngjarjeve ekskluzive dhe përmbajtjeve të tij inovative, është bërë platforma më e rëndësishme për gjeneratat e reja.

Një vitrinë do t’i kushtohet koleksionit ekspres të fanellës së tretë në dyqanin pranë Piazza Duomo, një nga dyqanet më të vizituara të veshjeve në rrugë në Itali.