Ekzaminimet klinike kanë nxjerrë në pah atë që u frikësua tashmë që dje. Interi do të humbasë Romelu Lukakun për një sërë ndeshjesh ende të pacaktuara, por belgu me siguri do të mungojë në derbin dhe debutimin në Champions League kundër Bayern Munich.  Testet instrumentale, në fakt, zbuluan një shpërqendrim muskulor që prek përkulësit e kofshës së majtë, gjë që rrezikon ta mbajë atë jashtë për 20-30 ditë, me kthimin hipotetik të planifikuar midis Udineses, 18 shtator dhe Romës, 2 tetor, pas ndalimit për ekipet kombëtare.  Më poshtë njoftimi zyrtar i Interit.

Romelu Lukaku iu nënshtrua testeve instrumentale sot në Institutin Humanitas në Rozzano, pas tendosjes së muskujve që hasi në stërvitjen e mëngjesit të djeshëm.  Testet zbuluan një shpërqendrim të përkulësve të kofshës së majtë.  Kushtet e tij do të rivlerësohen javën e ardhshme”. , – shkruhet në njoftimin zikaltër.