Një mesfushor i thellë për të mbuluar vrimat që do të lënë largimet e Sensi dhe Klaassen, por edhe për të mos lënë pas dore të ardhmen, duke qenë se Mkhitaryan do të mbushë 35 vjeç në janar. Objektivi është gjithmonë i njëjtë, ruajtja e një niveli të lartë konkurrence duke u përpjekur të jetë i qëndrueshëm duke përfituar nga mundësitë e tregut që mund të krijohen gradualisht në çdo seancë tregu. Midis tyre sigurisht që është ai që ka të bëjë me Piotr Zielinski, një mesfushor polak, kontrata e të cilit me Napolin do të përfundojë në fund të sezonit. Një dashuri e kahershme, ajo e drejtorit Piero Ausilio ndaj këtij futbollisti të lindur në 1994-ën, e cila mund të ringjallet pas pak muajsh, nëse Zielinski do të vendoste të largohej nga Azzurrit.

KONTAKTE TË REJA – Pak muaj më parë bisedat e para me agjentët e futbollistit, një qasje ndërlidhëse për të kuptuar idetë e Zielinskit për të ardhmen e tij dhe lamtumirë deri më vonë, ndoshta kur mesfushori do të kishte fituar më shumë siguri. Së fundmi ka pasur kontakte të reja që e kanë bërë Interin të kuptojë se kufijtë për të marrë realisht mesfushorin janë shumë të mëdha, por përtej kartonit të lirë, operacioni i Zielinskit do të ishte ende mjaft i shtrenjtë. Për t’u marrë në konsideratë, në fakt do të kishte komisione rreth 4-5 milionë euro dhe një pagë bruto prej gati 8 milionë në sezon (5.5 milionë euro neto) për të paktën 4 vjet, për një total prej rreth 37 milionë eurosh si veprim. Një operacion në linjë nëse marrim parasysh se së bashku, Klaassen dhe Sensi, peshojnë afërsisht aq sa mund të peshonte vetëm Zielinski nëse firmoseshin.

VULLNETI I QARTË – Interi po mendon për këtë, por mbetet i kujdesshëm edhe për shkak të së kaluarës së lojtarit, i cili në raste të tjera dukej i prirur të largohej nga Napoli, me përjashtim të mendimeve të sekondës së minutës së fundit që përmbysën të gjitha parashikimet. Interi ka regjistruar atë që aktualisht duket të jetë një vullnet i qartë nga ana e Zielinskit dhe në janar ata do të përpiqen të ndërmarrin hapa vendimtarë për të transformuar ato që tani janë dialogë në negociata reale.